Aioli
Aioli er fra middelhavsområdet, og har blitt godt kjent i store deler av verden. Aioli passer til brød, tapas, koldtbord og salater. Den er holdbar i minst 2 uker om den får stå i kjøleskapet under tett lokk. Den har samme fremgangsmåte som majones, men med flere og andre ingredienser.
1. Ha egget i en bolle slik at du får plass til en stavmikser. Ha hvitløk, sitron, sennep og eddik sammen med egget. 2. Knus alt godt sammen med stavmikseren. Spe forsiktig med olje, blir den litt for tykk vil det ligge olje langs kantene. Dette er rett før den sprekker. Spe da på med litt kaldt vann. Aiolien skal være tykk, men ikke for tykk. 3. Når den er ferdig kan du smake til med salt og pepper. Jeg brukte en liten ts salt og 1.5 ts pepper. Vil du ha den mer syrlig tilsetter du mer sitron. Hvis du ikke har stavmikser kan du bruke en blender eller en visp. Bruker du en visp må du knuse hvitløken før du har den i.
Ingredients
Instructions
Notes
Leave a Reply