Brød med frukt og nøtter

Dette er et litt søtt brød med nøtter, svisker og aprikos.

Print
Serves: 1 brød Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.5/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 350 g hvetemel
  • 55 g sammalt hvetemel grov
  • 2 dl vann
  • 8 g gjær
  • 8 skiver/70g tørket aprikos
  • ca 55 g oliven
  • 8 biter tørket svisker
  • 55 g soltørket tomat med 2 ss olje
  • 25 g solsikkekjerner
  • 40 g mandler
  • 30 g hasselnøtter
  • 25 g brun farin
  • Sesamfrø til å strø over brødet

Instructions

Kutt mandler, hasselnøtter, aprikos, og soltørkede tomater. Nøttene trenger bare å kuttes i 2. Aprikos og soltørket tomat kuttes i mellomstore biter. Ha alt i en eltebolle sammen med resten av ingrediensene. Elt deigen på medium i ca 10 minutter. La deigen forheve i bollen, husk å dekke til. Du kan også la brødet hvile i kjøleskap over natten og bake det ut dagen etter. Når deigen har stått litt former du brødet. Form brødet slik du vil ha det og smør formene. Denne oppskriften er for en mellomstor brødform.  Dekk til og la brødet heve til det så vidt er over kanten.  Brødet bør dampes den første halvtimen/kvarteret.  Med en vanlig stekeovn kan du legge en form i bunnen som blir varm. Når brødet skal inn legger du 2-3 isbiter i formen, da vil det bli litt damp som gjør skorpen mykere og bedre. 

STEK: 200C,  15 min damp + 30 min stek. 

 

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.