Byggrynsalat med syltet rødløk, sautert spinat og ristede pinnekjerner

Da har jeg laget en oppskrift på en sommerlig byggrynsalat. Det ble en vegetarrett med ost. Den består blant annet av syltet rødløk og sautert spinat, det er derfor en litt syrlig salat. Tørkede tranebær setter farge og sødme på retten, og ristede pinnekjærner setter litt krunsh på retten 🙂

Print
Serves: 1 Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Instructions

Byggrynsalat :

1 dl byggryn
1 ss fetaost + 2 ss lake olje
15 g pinnekjerner 
5 cherrytomater
1 ss tranebær
En neve spinat
1 ts sitron 
1 ts olivenolje 
ca 1 ss syltet rødløk

FREMGANGSMÅTE:

Det er 2 måter å tilberede byggrynene på, du kan enten koke de i 20 min eller la de ligge i vann over natten. Hvis du koker de får du mykere korn enn hvis du lar de stå i vann. Jeg lot de trekke i vann over natten og opplevde da at de fikk litt mer motstand enn hvis man koker de. 

1.Bløtlegg byggrynene over natten eller kok de 1 15-20 min. Koker du i 15 minutter får du litt motstand i de, og i 20 minutter blir de helt myke. 

2. Hvis du koker byggrynene må du avkjøle de før du blander inn ingrediensene. 

3. Rist pinnekjernene i en stekepanne. Da får du sprøe pinnekjerner med mer smak. Ikke bruk olje. Skru platen på max og rist de til de er gyllen sammen med litt salt. Dette går veldig fort, og det skal ikke lang tid til før de er ferdig ristet på høy varme. Jeg snur på kjernene i luften i ca 1-3 minutter. Du kan godt bruke en tresleiv, men husk at det må være konstant bevegelse for at de ikke skal bli svidd.  

På bildet til høyre er de ferdige. Ha de over på et fat for avkjøling med en gang de er ferdige. 

4. Sauter spinaten i en varm stekepanne. Ha litt olje i pannen og vent til den er ganske varm. Når du sauterer spinat går det bare noen sekunder før den er ferdig. Rør spinaten godt rundt samtidig som du tilsetter 1 ts sitron, salt og pepper. Når du sauterer spinat på høy varme skal det ikke mange vendinger til før den er ferdig. Med en gang den detter sammen er den ferdig. Derfor er det viktig å vende hele tiden slik at den blir varmebehandlet fra alle sider. 

5. Kutt cherrytomatene i 2. Bland byggrynen godt sammen med fetaost(ha med olje), salt, pepper og olivenolje. 
Du kan velge om du vil legge cherrytomater, pinnekjerner og tranebær inn i salaten, eller bare dandere det på toppen. 

Notes

Oppskrift på syltet rødløk finner du på bloggen. Tips: Du kan servere med aioli på siden, foccacia og parmesanost på toppen!

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.