Eltefritt hverdagsbrød

Dette er et godt brød som ikke trenger elting. Brødet er halvgrovt og oppskriften er hentet fra boken kokkelære. Med denne oppskriften får du en deig med litt mer fuktig deig. Derfor skal ikke deigen bakes ut på et bord, men helles rett i smurte former etter første heving.

Print
Serves: 2 brød Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 6 dl vann ca 35C
  • 15 g gjær
  • 80 g sammalt rug, grov
  • 70 g havregryn
  • 20 g frøblanding eller bare solsikkekjerner
  • 500 g hvetemel
  • 1-2 ts salt

Instructions

Varm opp vann til ca 35C og rør ut gjæren. 

Bland i resten av ingrediensene med en sleiv og la det heve i ca 40 minutter. La deigen heve med lokk eller klede over. 

   

Smør formene godt og hell over deigen. La det så heve i en times tid før du steker brødene på 210C i 35-40 minutter. Strø litt mel jevnt over før du steker de. 

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.