Hjem BakverkSurdeigsbrød/brød Foccacia med oliven, rosmarin og fetaost

Foccacia med oliven, rosmarin og fetaost

av lotte

Her deler jeg min oppskrift på foccacia. Focaccia er et oliven/olje brød som var noe av det første jeg lærte å lage. Focaccia passer til tapas, koldtbord og mye annet.

Her deler jeg min oppskrift på foccacia. Focaccia er et oliven/olje brød som var noe av det første jeg lærte å lage. Focaccia passer til tapas, koldtbord og mye annet. Surdeigsbrød/brød Foccacia med oliven, rosmarin og fetaost European Print Dette
Serverer: 10 Tid til Ferdig:
Næringsfakta 200 kalorier 20 grams fett
Vurdering 5.0/5
( 3 vurdert )

INGREDIENSER

  • Deig:
  • 1.5 l hvetemel
  • 2 pk gjær
  • 1 dl olivenolje
  • 6 dl vann
  • 1/2 glass oliven
  • olivenilje for å ta ut deigen av bollen
  • Topping:
  • 2 ss fetaost
  • ca 1 ts rosmarin
  • ca 1 ts maldon salt

INSTRUKSER

  1. Ha ingrediensene i en bolle og tilsett lunket vann. Olivene vil bli delt under eltingen. 
  2. Elt deigen sakte i ca 20 minutter før du elter den på middels styrke i ca 5 min.  
  3. Bruk en middels langpanne som du smører godt med formfett eller meierismør og olivenolje. Smør først godt med formfett/smør og deretter med olivenolje. Her kan du godt bruke en pensel.
  4. Med denne oppskriften får du en bløtere deig enn vanlig. For å ta ut deigen bruker du olivenolje istedenfor mel. Husk at oljen skiller brødet slik at det er viktig å føre deigen rett ut av bollen til langpannen. Hell olje i bollen og bruk en slikkepott og før deigen sakte ut av bollen. Før deigen i langpannen og trykk den utover med hendene.
  5. Lag små hull med hendene og ha på toppingen. Strø jevnt med fetaost, maldonsalt og rosmarin. 
  6. Når deigen skal heve kan dette gjøres på flere måter. Hvis du har en dampovn har den eget heveprogram. Ellers kan du sette ovnen på ca 30C med vannbad (kokende vann). Deigen kan også heves med et klede over på kjøkkenbenken.  
  7. La deigen heve ca 1 time. Den kan også kaldheves og stekes dagen etter. Da har man plastfolie over og lar den stå i kjørleskap til neste dag. 

NOTATER

Forvarm ovnen til 180C og stek i 40 minutter.

You may also like

Leave a Reply