Gulrotkake

Ovnen skal varmes opp til 180C.

Print
Serves: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • KAKE:
  • 3 egg
  • 2.5 dl sukker
  • 150 g hvetemel
  • 8 g bakepulver
  • 5 g kanel
  • 1 g maldonsalt
  • 300 g gulrot
  • 1 dl raps eller solsikkeolje
  • GLASUR:
  • 200 g kremost naturell
  • 50 g temperert meierismør
  • 130 g melis
  • 7 dråper sitronsaft

Instructions

Visp sammen egg og sukker til eggedosis med en kjøkkenmaskin. Massen skal være tykk.

Sikt inn hvetemel, bakepulver, salt og kanel med en slikkepott. Vend inn forsiktig og forsøkt og ta fra bunnen og opp uten å ta ut luften av massen.

 

Rasp gulerøttene og vend de inn i massen sammen med oljen.

Før du skal helle røra i formen kan du ta en bakepapir i bunnen av formen og stramme formen slik at bakearket sitter fast. Husk å smør formen der bakearket ikke strekker til.

Forvarm ovnen på 180 grader og stek i 40 min. For å sjekke om kaken er ferdig kan det være lurt å ha et spyd tilgjengelig. Stikk spydet i kaken, er det deig som sitter fast på spydet er den ikke helt ferdig enda. Vær forsiktig når du tar kaken ut, ikke gjør bråe bevegelser slik at kaken synker.

SMØRKREM:
Visp sammen melis og smør til smørkrem. Her er det lurt å bruke en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett kremost naturell og sitron.

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.