Hvitvinsdampede blåskjell

Første gangen jeg spiste blåskjell var jeg 10 år og på ferie i Kroatia. Det var livretten min som barn. Her viser jeg hvordan man tilbereder hvitvinsdampede blåskjell. Det er en rett som er både enkel og rask å tilberede. Kan serveres på et koldtbord eller som en enkel rett.

Print
Serves: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 4 voted )

Ingredients

  • 1 nett blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stilker fersk estragon
  • 3 ss olivenolje
  • Persille

Instructions

 1. Start med å rense skjellene. La skjellene ligge i iskaldt vann i noen minutter før du renser og skyller de. 
 2. Skjell som er knust eller ikke lukker seg når du hakker på dem må kastes. Skyll skjellene og fjern "skjegget". 

3. Varm opp en kasserolle og ha i olje. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Det er viktig at kasserollen blir veldig varm før du har i løken.  Fres sjalottløk og hvitløk på høy varme i max 1 minutt før du tilsetter blåskjell, hvitvin og estragon. Ha lokk over og la det dampe til skjellene åpner seg. Hakk litt bladpersille og ha over før servering. Du kan også ha over litt sitronsaft. 

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.