Hjem Koldtbord/tapas/buffe Hvitvinsdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell

av lotte

Første gangen jeg spiste blåskjell var jeg 10 år og på ferie i Kroatia. Det var livretten min som barn. Her viser jeg hvordan man tilbereder hvitvinsdampede blåskjell. Det er en rett som er både enkel og rask å tilberede. Kan serveres på et koldtbord eller som en enkel rett.

Første gangen jeg spiste blåskjell var jeg 10 år og på ferie i Kroatia. Det var livretten min som barn. Her viser jeg hvordan man tilbereder hvitvinsdampede blåskjell. Det er… Koldtbord/tapas/buffe Hvitvinsdampede blåskjell European Print Dette
Serverer: 2
Næringsfakta 200 kalorier 20 grams fett
Vurdering 5.0/5
( 3 vurdert )

INGREDIENSER

  • 1 nett blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stilker fersk estragon
  • 3 ss olivenolje
  • Persille

INSTRUKSER

 1. Start med å rense skjellene. La skjellene ligge i iskaldt vann i noen minutter før du renser og skyller de. 
 2. Skjell som er knust eller ikke lukker seg når du hakker på dem må kastes. Skyll skjellene og fjern "skjegget". 

3. Varm opp en kasserolle og ha i olje. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Det er viktig at kasserollen blir veldig varm før du har i løken.  Fres sjalottløk og hvitløk på høy varme i max 1 minutt før du tilsetter blåskjell, hvitvin og estragon. Ha lokk over og la det dampe til skjellene åpner seg. Hakk litt bladpersille og ha over før servering. Du kan også ha over litt sitronsaft. 

You may also like

Leave a Reply