Hjem Sylting/fermentering/røking/lagring av mat Hylleblomst saft

Hylleblomst saft

av lotte

Hylleblomster kommer fra treet svarthyll og blomstrer noen uker på sommeren. Blomstene kan tørkes til te, brukes til saft eller til øl brygging. Hylleblomst saft er en god sommer drikk. Du kan prøve deg frem med sukker og sitron. Er den for søt kan du tilsette mer sitron og motsatt.

Du kan lage saft av mjødurt og bruke samme oppskrift som under. Men den kan ikke trekkes mer enn 1 dag. Smaken kommer veldig fort. Mjødurt finner du overalt i Norge. Det er mulig å lage saft av geitrams også.

Hylleblomster kommer fra treet svarthyll og blomstrer noen uker på sommeren. Blomstene kan tørkes til te, brukes til saft eller til øl brygging. Hylleblomst saft er en god sommer drikk.… Sylting/fermentering/røking/lagring av mat Hylleblomst saft European Print Dette
Serverer: 1.5 liter
Næringsfakta 200 kalorier 20 grams fett
Vurdering 5.0/5
( 1 vurdert )

INGREDIENSER

  • VANLIG SAFT OPPSKRIFT:
  • 25 blomster/ 30 g tørket blomster
  • 4-5 sitroner
  • 1.5 L vann
  • 1 kg sukker
  • MINDRE SUKKER OPPSKRIFT:
  • 25 Hylleblomster/ 30g tørket hylleblomster
  • 3 sitroner
  • 1.5 L vann
  • 600 g sukker

INSTRUKSER

 1.  Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. 

 2. Klem ut saften av sitronene. Kutt biter av skallet og ha det sammen med sitronsaften. 

3. Når vannet har kokt opp tilsetter du sitron med skall og hylleblomster. 

4. Dekk til kjelen og la det avkjøle på benken. La det deretter trekke i kjøleskap eller på et kaldt sted. Husk å dekke til.  Rør rundt av og til.

5.  Sil saften gjennom en vanlig sil for å få vekk sitronskall og blomster. Deretter siler du igjennom et klede. Noen kleder kan være vanskelig å sile igjennom da de har for tett stoff. 


6. Ha saften over i sterile flasker. Vask flaskene med varmt vann og såpe. Husk å vær nøye med håndvask og hygiene da det ikke må komme andre bakterier i saften. 

Jeg tar vare på gamle vinflasker og bruker de. Unødvendig å kjøpe nye flasker 🙂 

 

You may also like

Leave a Reply