Hjem Lunsj Klassisk cæsarsalat

Klassisk cæsarsalat

av lotte

En cæsarsalat består av kylling, rødløk, romanosalat/hjertesalat, bacon, tomater parmesan og cæsardressing. I denne oppskriften har jeg brukt aioli istedenfor. Det er en kjent salat som serveres på mange restauranter. En veldig god sommersalat som kan serveres både som lunsj og en lett middag 😀

En cæsarsalat består av kylling, rødløk, romanosalat/hjertesalat, bacon, tomater parmesan og cæsardressing. I denne oppskriften har jeg brukt aioli istedenfor. Det er en kjent salat som serveres på mange restauranter.… Lunsj Klassisk cæsarsalat European Print Dette
Serverer: 1 Tid til Ferdig:
Næringsfakta 200 kalorier 20 grams fett
Vurdering 5.0/5
( 1 vurdert )

INSTRUKSER

Til en porsjon cæsarsalat trenger du:
ca 1/2 hjertesalat eller tilsvarende romanosalat
1/4 rødløk eller syltet rødløk
5 cherrytomater / 1 tomat
ca 1/2 kyllingfilet, eller en hel om du er veldig sulten
4 skiver bacon
Krutonger og parmesan til å ha over

oppskrift Krutonger 1 pers:
2 skiver lyst brød
1/2 fedd hvitløk
1 ts olivenolje
Fersk timian 

Oppskrift Aioli 5 dl (nok til ca 7 pers)
1 egg
3.5 dl nøytral olje
0.5 dl olivenolje
1 ts eddik 7% / hvitvinseddik 
2 ss sitron
1 ss dijonsennep
1.5 ts grov sennep
4 fedd hvitløk
Kaldt vann hvis den blir for tykk ( kan sprekke)
Salt og pepper

 

FREMGANGSMÅTE

Hvis du ikke har aioli klar kan du starte med den: 

1. Ha egget i en bolle slik at du får plass til en stavmikser. Ha hvitløk, sitron, sennep og eddik sammen med egget. 

 

2. Knus alt godt sammen med stavmikseren.  Spe forsiktig med olje, blir den litt for tykk vil det ligge olje langs kantene. Dette er rett før den sprekker. Spe da på med litt kaldt vann.  Aiolien skal være tykk, men ikke for tykk. 

3. Når den er ferdig kan du smake til med salt og pepper. Jeg brukte en liten ts salt og 1.5 ts pepper. Vil du ha den mer syrlig tilsetter du mer sitron. 

KRUTONGER:
Forvarm ovnen til 200 C.
Regn med ca 2 skiver brød per person (skjær bort skorpen). Skal du lage til mange skjærer du først av skorpen på hele brødet. Skjær i mellomstore terninger og legg de i en ildfast form.  Finkutt hvitløk og ha det sammen med krutongene. Bland krutongene forsiktig sammen med olivenolje, salt og pepper. Ha over litt fersk timian og stek i ovnen på 200 C i 15-20 minutter. Vend forsiktig på krutongene underveis i stekingen. 
SALAT:
Stek kyllingen og baconet på middels varme. Hvis du steker hele fileter og kutter etterpå bevares mye av saftigheten i kjøttet. 
Samtidig som du steker vasker du salaten og tørker den på et klede eller bruker en salattørker. 
 
Skjær rødløken i tynne skiver. Kutt cherrytomatene i 2 eller vanlige tomater i små båter. 
 
Når alt er klart er det bare å legge opp slik du vil. Dressingen kan vendes inn i salaten eller serveres på siden. Riv over parmesan og server.

 

You may also like

Leave a Reply