Klassisk cæsarsalat
En cæsarsalat består av kylling, rødløk, romanosalat/hjertesalat, bacon, tomater parmesan og cæsardressing. I denne oppskriften har jeg brukt aioli istedenfor. Det er en kjent salat som serveres på mange restauranter. En veldig god sommersalat som kan serveres både som lunsj og en lett middag 😀
Til en porsjon cæsarsalat trenger du: oppskrift Krutonger 1 pers: Oppskrift Aioli 5 dl (nok til ca 7 pers) FREMGANGSMÅTE Hvis du ikke har aioli klar kan du starte med den: 1. Ha egget i en bolle slik at du får plass til en stavmikser. Ha hvitløk, sitron, sennep og eddik sammen med egget. 2. Knus alt godt sammen med stavmikseren. Spe forsiktig med olje, blir den litt for tykk vil det ligge olje langs kantene. Dette er rett før den sprekker. Spe da på med litt kaldt vann. Aiolien skal være tykk, men ikke for tykk. 3. Når den er ferdig kan du smake til med salt og pepper. Jeg brukte en liten ts salt og 1.5 ts pepper. Vil du ha den mer syrlig tilsetter du mer sitron.
Instructions
ca 1/2 hjertesalat eller tilsvarende romanosalat
1/4 rødløk eller syltet rødløk
5 cherrytomater / 1 tomat
ca 1/2 kyllingfilet, eller en hel om du er veldig sulten
4 skiver bacon
Krutonger og parmesan til å ha over
2 skiver lyst brød
1/2 fedd hvitløk
1 ts olivenolje
Fersk timian
1 egg
3.5 dl nøytral olje
0.5 dl olivenolje
1 ts eddik 7% / hvitvinseddik
2 ss sitron
1 ss dijonsennep
1.5 ts grov sennep
4 fedd hvitløk
Kaldt vann hvis den blir for tykk ( kan sprekke)
Salt og pepper
Leave a Reply