Hjem Middag Kremet pasta med scampi og chilli

Kremet pasta med scampi og chilli

av lotte

Her har jeg laget en oppskrift på en rett jeg liker utrolig godt. Jeg liker at denne pasta retten er litt spicy, så denne retten er litt sterk. I denne oppskriften har jeg brukt fersk pasta, men du kan godt bruke tørket pasta. Når du koker pasta er det spesielt viktig med olje i vannet, dette fordi den ikke skal klistre seg sammen. Oljen skaper ett skille mellom pastaen og vannet. Koketid på tørr pasta er ca 6-8 minutter, og pastaen skal helst være litt al dente. Hvis du bruker fersk pasta er koketiden litt mindre, ca 3-4 minutter. Noe jeg lærte av en italiener var å ta vare på litt av pasta vannet til sausen, siden sausen inneholder mye stivelse og du får en jevnere saus.

Scampi er som med annet sjømat sensitiv for mye varme. Steker du eller koker scampi for mye vil den slippe mye væske og du får tørt kjøtt. Scampien kan også bli seig av for mye oppvarming. Med en gang varmen er høy nok i kjernen er scampien ferdig. For å være sikker på at de ikke blir for mye stekt kan du kutte en i 2 og evt smake.

Her har jeg laget en oppskrift på en rett jeg liker utrolig godt. Jeg liker at denne pasta retten er litt spicy, så denne retten er litt sterk. I denne… Middag Kremet pasta med scampi og chilli European Print Dette
Serverer: 4 Forberedningstid:
Næringsfakta 200 kalorier 20 grams fett
Vurdering 5.0/5
( 1 vurdert )

INGREDIENSER

  • 2-3 sjalottløk
  • 2 hvitløk fedd
  • 4 ss olivenolje
  • 400 g fersk pasta
  • 4 stk sikori evt kinakål
  • ca 400 g scampi
  • 5 dl fløte
  • 2 paprika
  • 1 bunt fersk koriander
  • 1 bit grønnsaksbuljong
  • 1 chilli
  • Smak til med:
  • ca 2 ss chillipulver
  • salt og pepper

INSTRUKSER

   1. Sett på kokevann til pastaen sammen med litt salt og olivenolje.  Kok pastaen rett før sausen er ferdig. 
   2. Varm opp en kasserolle og ha i olivenolje. 
    3. Finkutt sjalottløk, chilli og  hvitløk og fres til det er gyllent på middels+ varme. 
    4. Ha i grønnsaksbuljong med ca 1 dl vann. Ha i fløten og reduser ca 1/3 del. 
   5. Når sausen er redusert litt har du i grønnsakene som du kutter til ønsket størrelse inkl koriander. Ha i grønnsakene og kok i ca 5 minutter. 
    6. Kok scampi i ca 4-6 minutter på sterk varme.
    7.  Ha i pastaen og smak til med chillipulver, salt og pepper. 

NOTATER

TIPS: Strø gjerne over litt fersk koriander når du serverer

You may also like

Leave a Reply