Maltsirup

Maltsirup er en sirup bestående av brun farin og mørkt øl. Maltsirup brukes i brødbaking og da spesielt rugbrød. Her er en oppskrift på hvordan du kan lage din egen malt sirup. Når du lager sirup er det lurt å bruke en litt bred og høy kasserolle slik at du får redusert den uten at det koker over. Du vil kunne se når sirupen er ferdig redusert, da vil den se ut som en litt tynn sirup. Sirupen stivner litt mer når den blir kald. Det er viktig å ikke redusere for mye slik at du ikke får en hard sirup.

Print
Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Ingredients

  • 1 del brun farin
  • 2 deler mørkt øl

Instructions

Bland en del farin og 2 deler mørkt øl. Det skal være dobbelt så mye øl som sukker. 

La det koke og redusere til du får en tynn sirup. Den må ikke bli for tykk, da kan den bli for hard til at du klarer å bruke den. Husk at sirupen er mer flytende jo varmere den er. Den vil avkjøle seg litt. 

    

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.