Hjem BakverkSurdeigsbrød/brød Maltsirup

Maltsirup

av lotte

Maltsirup er en sirup bestående av brun farin og mørkt øl. Maltsirup brukes i brødbaking og da spesielt rugbrød. Her er en oppskrift på hvordan du kan lage din egen malt sirup. Når du lager sirup er det lurt å bruke en litt bred og høy kasserolle slik at du får redusert den uten at det koker over. Du vil kunne se når sirupen er ferdig redusert, da vil den se ut som en litt tynn sirup. Sirupen stivner litt mer når den blir kald. Det er viktig å ikke redusere for mye slik at du ikke får en hard sirup.

Maltsirup er en sirup bestående av brun farin og mørkt øl. Maltsirup brukes i brødbaking og da spesielt rugbrød. Her er en oppskrift på hvordan du kan lage din egen… Surdeigsbrød/brød Maltsirup European Print Dette
Tid til Ferdig:
Næringsfakta 200 kalorier 20 grams fett
Vurdering 5.0/5
( 2 vurdert )

INGREDIENSER

  • 1 del brun farin
  • 2 deler mørkt øl

INSTRUKSER

Bland en del farin og 2 deler mørkt øl. Det skal være dobbelt så mye øl som sukker. 

La det koke og redusere til du får en tynn sirup. Den må ikke bli for tykk, da kan den bli for hard til at du klarer å bruke den. Husk at sirupen er mer flytende jo varmere den er. Den vil avkjøle seg litt. 

    

You may also like

Leave a Reply