Omelett med skinke

Omelett passer både til frokost og lunsj og er et næringsrikt måltid.

Print
Serves: 4 Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Ingredients

  • Basis oppskrift omelett:
  • 8 egg
  • 2 dl fløte/melk
  • Ingredienser:
  • 150 g skinke
  • 2 stk kepaløk(vanlig gul løk) Eller sjalottløk
  • 1 paprika
  • 3 store sopp
  • Ost til å ha på toppen: Jarlsberg, parmesan eller vanlig ost.
  • Oregano
  • Salt og pepper

Instructions

 1. Visp sammen egg og fløte/melk i en bolle. Visp godt til du får  en luftig røre. 

2. Jeg kutter alle ingrediensene i mellomstore biter, bortsett fra løken, den kan du kutte i litt mindre biter. Kutt alle ingrediensene i ønsket størrelse. 

3. Bland sammen grønnsakene/skinken med omelettrøra og tilsett litt salt og pepper.

4 Bruk en stekepanne eller en jerngryte. Ha oljen i stekepanna og vent til den er blitt litt varm. Ha omeletten i stekepanna og stek på middels varme med lokk. Legg ost på toppen før du steker den. Ha lokket litt åpent slik at du slipper ut litt damp. Omeletten er ferdig når den ikke lenger er flytende. 

Jerngryte: Hvis du bruker en jerngryte blir det tilført jevn varme fra alle kanter, dermed får du en luftigere og bedre stekt omelett. Sett ovnen på 200C. Smør gryten godt før du har omeletten i. Ha ost og rosmarin på toppen. Stek omeletten med lokk i ca 25-20 min. Hvor mye du lager er avgjørende for hvor lenge du må steke, en tykkere masse vil medføre lengre steketid.

 

Notes

Jeg bruker alltid enten jarlsberg ost eller parmesan da disse har mer smak enn vanlig gulost. På toppen bruker jeg oregano fra hele kvister som er tørket.

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.