Pasta

Print
Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 100 gram hvetemel/durumhvete per egg

Instructions

  1. Bland sammen egg og mel. Bruk en kjøkkenmaskin med k-jern eller elte krok. 
  2. Det kan være litt vanskelig å få deigen til å bli en fast klump. Du må forme deigen med hendene på slutten. Prøv å trykke deigen sammen slik at den blir fast. 
  3. Skjær av en bit av deigen og kjør den igjennom pastamaskinen på 1. Fortsett til du når ønsket tykkelse. Man må være forsiktig slik at deigen ikke får hull. Kjør deigen gjennom forsiktig. Det er viktig å holde deigen rett slik at den ikke blir skjev. 
  4. Før du kjører deigen til tagliatelle/spagetti har du litt mel på deigen. Dette er for at pastaen ikke skal klistre seg .
  5. Du kan henge pastaen til tørk på et stativ, kasserolle eller la den tørke i et klede sammen med litt mel. Når pastaen er tørr kan du lagre den i lang tid. Du kan bruke pastaen med en gang, men husk at fersk pasta blir fortere ferdig enn tørket. 

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.