PIZZA MARGARITA MED SKINKE, RUCCOLA OG PARMESAN

Her kommer en oppskrift på pizza med ost, spekeskinke, parmesan og ruccola salat.

Hvis man skal lage pizza fra bunnen kan det være lurt å investere i pizzaspade og  pizzastein/bakestål. Hvis man steker pizza uten å forvarme steinen/bakestålet vil oversiden bli stekt mer enn undersiden, derfor er det lurt å varme stålet/pizzasteinen i ovnen først.  Når du skal lage pizzadeigen vil det variere i ulik grad hvor lenge denne må forheve før den er klar. Forhold som vil ha betydning for hvor fort pizzadeigen blir klar er temperatur i rommet og hvor mange grader det er i vannet du tilsetter. Jeg bruker alltid kaldt vann da temperaturøkning vil skje under elting. Da er det best å bruke kaldt vann slik at du unngår at det blir for varmt for gjæren når du elter deigen. Deigen blir best når den får stått en stund. Du kan også lage deigen dagen før da deig som står utvikler rik smak. Har du dårlig tid kan du bruke lunket vann slik at deigen hever raskere.

Pizza margarita med skinke, ruccola og parmesan

Print
Serves: 2 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 4 voted )

Ingredients

  • DEIG:
  • 185 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 1 ts olivenolje
  • 1 gram gjær
  • TOMATSAUS:
  • 8 SS hakkede tomater
  • 1/2 ts vegetta krydder (kan sløyfes)
  • 1/2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1/2 ts oregano
  • TOPPING:
  • 180 g revet ost
  • Parmesan eller grana padano
  • 4-6 skiver skinke: serrano, parma eller prosciutto crudo

Instructions

 Start med pizzadeigen. Ha ingrediensene i en bolle og elt deigen til du har en fast deig som slipper bollen. Eltingen tar normalt 5-6 minutter.

La deigen heve under lokk i ca 30 min til 1 time.  Forvarm ovnen på 250 grader sammen med platen/steinen du skal steke på.

Bland ingrediensene til tomatsausen og kjør i en blender eller bruk stavmikser. Hvis du ikke har noen av delene kan du bruke en skje og blande. Kjevle deigen rund og ha på tomatsaus og ost. Ha pizzaen på oppvarmet bakebrett/pizzastein/bakestål og stek i 12-15 minutter. Når pizzaen er ferdig har du på skinke, ruccola og parmesan.  

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.