Pizzadeig

Dette er en oppskrift beregnet på en pizza i langpanne. Det beste er å lage deigen dagen før den skal brukes. La deigen stå til kaldheving i kjøleskapet til neste dag. Hvis du skal kaldheve deigen bruker du kaldt vann. Når deigen hviler i kjøleskap over natten vil det utvikle seg en bedre smak på pizzabunnen. Hvis du vil lage pizzabunnen samme dag bruker du lunket vann og lar deigen heve noe før du kjevler den ut. Pizza blir best når den stekes på veldig høy varme i få minutter. Hvis du har en pizza ovn vil du få et bra resultat. Jeg bruker å slå ovnen min på det høyeste den kan gå, som er 300 C og steker den i 8-10 minutter.

Hvis du bruker lang tid fra du har kjevlet bunnen til du setter den i ovnen vil du få en litt tykkere bunn. Hvis bunnen din blir tykk anbefaler jeg å steke på litt lavere temperatur og ha den litt lengre i ovnen.

Pizzadeig

Print
Serves: 1 pizzabunn Prep Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 4 voted )

Ingredients

  • 175 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 4 g gjær

Instructions

  1. Bland ingrediensene i en elte maskin og elte deigen til den er smidig. 
  2. La deigen hvile ca en time eller sett til kaldheving. 
  3. Kjevle ut deigen på en flate som du har strødd mel på. Bruk mel jevnt når du kjevler for å unngå at deigen klistrer seg fast. Snu deigen mens du kjevler for å få melet på undersiden også. 
  4. Kjevle deigen til ønsket tykkelse. 

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.