Sous vide biff

Det er mange fordeler med sous vide, og det tilhører det moderne kjøkken. Sous vide er en relativt ny tilberedingsmetode innenfor kokkeverden. Hvis du bruker en sous vide maskin når du tilbereder biff bevarer du mye av smaken og saftigheten i kjøttet. Sous vide er det å tilberede under vakuum med vanndamp eller vann på en helt bestemt temperatur. Jeg bruker en sous vide maskin, og den holder temperaturen i vannet konstant. Med sous vide får du en jevn varmebehandling og du kan få seigt kjøtt til å bli mørt. Kjøttet ligger marinert i vakuum som kan gi smak etter hva man velger å marinere det med.

Print
Serves: 1 Prep Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.3/5
( 12 voted )

Ingredients

  • 200 g ytrefilet/indrefilet/mørbrad
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 stilker fersk timian
  • Brunet smør/nøttesmør eller olivenolje
  • Salt og pepper (ikke i posen)
  • Brunet smør(nøttesmør): Smør som er kokt på svak varme til det får en brun farge.

Instructions

 1. Har du et stort stykke kjøtt kan du bruke hele stykket uten å dele det opp hvis du har en stor nok vakuumpose.  Ha sous vide maskinen eller dampovnen klar på 55c. 

 2. Finkutt hvitløk og bland det sammen med smør/olivenolje. 

 3. Ha alt i en vakuumpose sammen med kjøttet og forsegle. 

4. La kjøttet varmebehandles på 55c i ca 1,5 t. 

5.  Ta stykkene/stykket ut av posen  og ha på salt og pepper. Nå skal du brune kjøttet. kjøttet skal brunes på høy varme i ca 30 sek på hver overflate. Bruk lite olje i panna. Det kan hende du må brune kjøttet litt lengre på hver side, her spiller temperaturen på pannen inn. Helst skal det ryke av pannen, og det vil komme en del røyk. Men hvis du ikke har en god nok vifte kan brannalarmen gå. Så her må du avgjøre selv hvor høy tempareatur du vil bruke. Men høy temperatur på pannen når du bruner er en viktig faktor for å få perfekt resultat. Lavere temperatur og lengre bruning kan påvirke kjernetemperaturen som skal være medium. 

6. La biffen hvile i noen minutter før du serverer. 

Leave a Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.