Hjem Nyttig/tips/bloggBlogg Syltet rødløk

Syltet rødløk

av lotte

Syltet rødløk passer til veldig mye. Blant annet salater, middager og som et supplement på brødskiva. Det står seg lenge og er lett å lage. Syltet rødløk har en utrolig fin rosafarge og ser veldig bra ut i salater.

Syltet rødløk passer til veldig mye. Blant annet salater, middager og som et supplement på brødskiva. Det står seg lenge og er lett å lage. Syltet rødløk har en utrolig… Blogg Syltet rødløk European Print Dette
Tid til Ferdig:
Næringsfakta 200 kalorier 20 grams fett
Vurdering 5.0/5
( 1 vurdert )

INGREDIENSER

  • syltelake:
  • 1 dl sukker
  • 2 dl edikk
  • 3 dl vann
  • 2-3 Rødløk

INSTRUKSER

Start med å forberede laken. Kok opp vann, sukker og eddik og visp rundt en gang slik at sukkeret fordeler seg. Laken er ferdig når den koker og sukkeret er løst opp.

Samtidig som du venter på laken skreller du løkene og kutter de i tynne rundinger eller små båter.  Det letteste er å skrelle løken med en tourneringskniv. Start da med å ta av endene for så å kutte den slik du vil ha den. 

Ha den ferdig kuttede løken i et passelig glass med lokk. Når laken er ferdig heller du den over og tar på lokket. Etter ca 3 timer er løken klar til bruk. 

 

 

 

NOTATER

Syltet rødløk har lang holdbarhet på grunn av syltelaken. Sylting er en metode for å lagre mat slik at den holder seg lengre.

You may also like

Leave a Reply